Blog van Herre

Hoera! we hebben dit jaar zorgaanbieders in Friesland bereid gevonden om 40 statushouders een kans te geven als vrijwilliger of via BBL-trajecten.

Hoera! we hebben dit jaar zorgaanbieders in Friesland bereid gevonden om 40 statushouders een kans te geven als vrijwilliger of via BBL-trajecten. Ik begrijp dat sommigen bij het horen van termen als BBL, vrijwilliger, verzorgende, verpleegkundige, huiskamerbegeleider, enzovoort misschien even afhaken. Een jaar geleden had ik dat ook.
In gewone taal betekent dit dat we 40 nieuwkomers aan een baan willen helpen in de zorg. Gemeenten en provincies ondersteunen dit initiatief met subsidies voor nieuwkomers die dit graag willen. De afgelopen weken hebben we onze eerste ronde gemaakt en we zijn verheugd om te delen dat Zuidoostzorg, Kwadrantgroep, Alliade, Zorggroep Sint Maarten en Leppehiem meedoen! Samen bieden ze ongeveer 15 plaatsen aan. We zijn dus goed op weg, maar zijn er nog niet. Werk je bij een ouderenzorgaanbieder in Friesland? We hebben nog zeker 25 nieuwkomers die graag bij jou willen starten. En niet alleen in de verpleging en verzorging - ook op het gebied van ICT blijkt er veel belangstelling te zijn. Omdat iedereen tegenwoordig wel een beetje nerd spreekt, toch? Laat van je horen, we komen graag langs om je meer te vertellen.